Adaptogenerna – en extra bonus i Femineral Kvinna

Femineral Kvinna är inte ”enbart” ett snabbverkande och lättillgängligt järntillskott. Det ger samtidigt en rejäl dagsdos adaptogener som i högsta grad kan bidra till att öka vardagens livskvalitet.

Adaptogenerna – en extra bonus i Femineral Kvinna

Femineral Kvinna är inte ”enbart” ett snabbverkande och lättillgängligt järntillskott. Det ger samtidigt en rejäl dagsdos adaptogener som i högsta grad kan bidra till att öka vardagens livskvalitet.

Adaptogener är en speciell klass av naturliga ämnen som kan kalla ”antistress-vitaminer”. Dessa ämnen stimulerar vårt försvar mot olika former av stress – faktiskt ner på cellnivå. Man kan faktiskt säga att adaptogenerena hjälper kroppen att hjälpa sig själv när den utsätts för olika former av stress.
Den återställande funktionen är både tydlig och väldokumenterad. Effekten är generell och bred, eftersom adaptogener verkar på en så grundläggande nivå. De kan även intas i förebyggande syfte, t ex inför fysiskt eller psykiskt krävande uppgifter.

Adaptogenernas unika egenskaper
Kliniska studier har lyckats kartlägga vilka egenskaper adaptogener har på oss. Och det är inget dåligt bidrag de ger till alla som känner att vardagsstressen ibland sänker livskvaliteten:

• Ökar den fysiska och psykiska energin
• Ökar den fysiska och psykiska uthålligheten
• Kompenserar för effekter av sömnbrist
• Skyddar hjärna och nervsystem, vilket bland annat förbättrar minne och varseblivning
• Lindrar vid oro
• Skyddar mot vissa typer av fria radikaler


Forskningen visar varför

De senaste decenniernas forskning har visat både att adaptogener har en klart skyddande verkan och vilka mekanismer som är involverade. Forskarna har studerat effekten på allt från celler och enklare organismer till möss och människor. Och resultaten är entydiga och effekterna så märkbara - de fungerar. Som kuriosa kan nämnas att en del av forskningen kring adaptogener har genomförts under extreme stress-situationer. Man har nämligen studerat den positiva effekten på både astronauter och kosmonauter med mycket gott resultat.


Skyddar och hjälper cellerna

Adaptogenerna är alltså verkligen kroppens ”räddare i nöden” när stressen slår till. De skyddar cellerna mot ämne som kan skada dem, inklusive fria radikaler, de främjar cellernas reparationsprocess, de hjälper till att upprätthålla cellernas försvar och dämpar stressreaktioner.
Bakom alla dessa lite komplicerade uttryck finns en enkel sammanfattning – adaptogenerna i Femineral Kvinna hjälper kvinnan att klara av och hantera vardagsstressen.

Återförsäljare

Här kan du köpa Femineral Kvinna och Femineral Gravid & Ammande.

!-- Google Tag Manager (noscript) -->